Om Christian

Christian Cederroth 
	-Vad är jag för en fyr vid fyren?

Jag tillträdde 1.5 1994. Jag stortrivs här i Segerstad

Christian Cederroth

Född 1965 norr om Stockholm och ölandsfrälst alltsedan 1974 då favorittillhållen blev Hålnäs (Sandby skjutfält) och just Segerstads fyr! Flera höst- och vårmånader om året kom att tillbringas på Öland och resorna blev dyra och påfrestande i längden. Att flytta ned blev faktiskt inte någon som helst omställning, här är jag hemma.

Ornitolog sedan barnsben. Fullt aktiv med tub och fältanteckningar sedan 1974 och därefter så gott som undantagslöst daglig skådning. Summa ca. 57 000 timmar i fält.
Aktiv i diverse ornitologiska föreningar samt Lidingö fältbiologer sedan 1974 och ordförande där under en följd av år kring slutet av sjuttiotalet. Ordförande i Club 300 under fem år på åttiotalet. Invald i Sveriges Ornitologiska Förenings Raritetskommitté 1992 och sitter alltjämt kvar på sekreterarposten.

Mängder med andra intressen; lika galen alpin skidåkare (monoskida, "stereoskidor"(=slalom!) samt snowboard) som ornitolog. Är dock en biologisk allätare med intresse för allt inom området, men även t.ex. dykning, segling, sport, idrott, vetenskap och musik lockar. "Älskar att blindtesta whisky, vin och öl."

Har gått Biologisk Geovetenskaplig linje vid Stockholms Universitet.

Arbetar nu främst med guidning vid Segerstads fyr och vid Ottenby samt som reseledare för Bongo Naturresor, håller även kurser och föredrag, författar artiklar m.m. Har tidigare sysslat med skilda ting, bl.a. reseledare för Vingresor till alperna, fotograf, skribent, försäljare i djuraffär, taxichaufför, copywriter på reklambyrå, lärare m.m.

Home